Keukenboiler

Een keukenboiler wordt in de meeste gevallen onder of boven het aanrecht gemonteerd. Een keukenboiler is een voorraadvat dat snel warm water levert. Hierdoor wordt de wachttijd op warm water verkort en wordt er dus minder water verspild. Doordat de boiler direct onder of boven het aanrecht wordt gemonteerd, is jouw keuken direct van 5 á 20 liter voorzien van warm water. In feite is een keukenboiler een kleine versie van een klassieke boiler. Veel mensen stappen over op een keukenboiler om kosten te besparen. Benieuwd of een keukenboiler in jouw voordeel kan werken? Dat test je gemakkelijk: duurt het langer dan 30 seconden tot je warm water hebt? Dan raden wij je aan om over te stappen.

 

Verschillende type keukenboilers

Er bestaan verschillende soorten boilers voor in de keuken, maar welke boiler is geschikt voor jouw keuken? Lees hieronder over verschillende type boilers.

 

Close-in

Een close-in boiler wordt zo dicht mogelijk onder de kraan geplaatst. De close-in boiler kan op verschillende manier onder de kraan worden geplaatst: achter plint, boven de plint, in het keukenkastje en tegen de wand van het keukenkastje. De aansluiting van de boiler bevindt zich aan de bovenkant. Via slangen wordt de boiler aan de kraan gekoppeld. In de categorie close-in boiler valt de plintboiler. De naam zegt het al, deze boiler wordt achter of boven de plint gemonteerd. Dit is ruimte besparend. De inhoud van deze boiler varieert van 5 á 10 liter. Onze favoriete plintboiler is de Itho Daalderop Close-in COMPACT 5 liter. Wanneer de plint onder het keukenkastje te klein is voor de plintboiler, kan de boiler op de bodem van het keukenkastje worden geplaatst. Er wordt dan over de plintboiler een plank gemonteerd waardoor de boiler alsnog wordt weggewerkt in het keukenkastje.

 

Wanneer je op zoek bent naar een boiler van 10 á 20 liter heb je keuze uit verschillende soorten close-in boilers. Denk hierbij aan een Hotfill en elektrische boiler. Een Hotfill boiler wordt van warm water voorzien door een extra apparaat dat elders in huis is geplaatst. Denk hierbij aan cv-ketel, dit water is al warm. Doordat de Hotfill is gekoppeld aan de cv-ketel bezorgt de Hotfill jou direct warm water. De elektrische boiler is een standaard keukenboiler en wordt in het keukenkastje geplaatst. Deze boiler zorgt ervoor dat het koude water op temperatuur wordt gebracht en blijft. Merken zoals Itho Daalderop, Inventum, Masterwatt en Stiebel voorzien jou van warm water.

 

Close-up

Een close-up boiler wordt, zoals de naam al zegt, boven de kraan geplaatst. Hierbij heb je de keuze om de boiler in het zicht te hangen of weg te werken in een kast. De aansluiting van de boiler bevindt zich aan de onderkant en is met slangen gekoppeld aan de kraan.

 

Benodigdheden voor een keukenboiler

In de meeste gevallen heb je een aansluitset nodig om de boiler te installeren. Deze aansluitset bevat onderdelen voor de waterleiding, slangen, een inlaatcombinatie en onderdelen om de inlaatcombinatie te koppelen aan de afvoer.

 

Keukenboilers van Boilergigant

Neem een kijkje in ons ruime assortiment van duurzame boilers. Boilergigant heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van boilers. Ons ervaren team helpt jou op het gebied van warm water oplossingen. Bij vragen kun je contact opnemen via de klantenservice pagina en via de chat.